اللهّمَ صَلّ عَلی عَلی بنْ موسَی الرّضا المرتَضی الامامِ التّقی النّقی و حُجَّّتکَ عَلی مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثری الصّدّیق الشَّهید صَلَوهَ کثیرَهً تامَهً زاکیَهً مُتَواصِلهً مُتَواتِرَهً مُتَرادِفَه کافْضَلِ ما صَلّیَتَ عَلی اَحَدٍ مِنْ اوْلیائِکَ.
>> ترجمه ی صلوات امام رضا علیه السلام : خدایا رحمت فرست بر علی بن موسی الرضا امام با تقوا و پاک و حجت تو بر هر که روی زمین است و هر که زیر خاک، رحمت بسیار و تمام با برکت و پیوسته و پیاپی و دنبال هم چنان بهترین رحمتی که بر یکی از اولیائت فرستادی.
معنی صلوات خاصه امام رضا، بیانگر این حقیقت است که قدر مسلم توجه عمیق تر به مفاهیم آن کمک چشمگیر به امام شناسی و به خصوص تجربه یک زیارت در شأن و خور جایگاه امام رضا (ع) می کند. صلوات خاصه امام رضا (ع) را ابن قولویه در کتاب کامل الزیارات صفحه ۳۰۹ از امام جواد (ع) نقل نموده است که ایشان توصیه فرموده اند که بر امام رضا (ع) این چنین صلوات فرستاده شود. صلوات خاصه امام رضا(ع) هم دعا است، هم طلب عفو و بخشش پروردگار، هم طلب ثواب اخروی و هم طلب دفع عقاب اخروی است. از طرف دیگر تبیین گر آنست که، محبت و گرایش ما به کسی است که برای وی دعا می کنیم. پس اگر ما صلوات خاصه امام رضا (ع) را بیان می کنیم فی الواقع یک نوع دعا است همراه با محبّت و انس. البته در کنار قرائت صلوات خاصه امام رضا باید معرفت هم وجود داشته باشد یعنی صلواتی توام با معرفت و شناخت.
در ابتدای صلوات خاصه امام رضا ما به حسب و نصب امام رضا (ع) اشاره می کنیم و می خوانیم:« اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا» الرضا یعنی دعایمان را اختصاص می دهیم به حضرت علی فرزند امام موسی ملقب به رضا و بعد اوصاف حضرت را بیان می کنیم: نخستین صفت مرتضی است. تفاوت رضا و مرتضی در این است که مرتضی از نظر معنایی گسترده تر از رضا است برای اینکه خشنودی فزون تری را نسبت به خداوند، قضا و قدر الهی و نسبت به نعمت هایی که خداوند به ما داده است، ابراز می کند.